Kategorier
Nyheter

Sömnen är A och O

Här på Skygoal är vi väldigt stora sportfans som ni alla säkert redan vet och vi har flera här på kontoret som själva är utövare. Vi har långdistanslöpare, fotbollsspelare, någon som sysslar med fresbee-golf och så har det gått inflation i grabbar och tjejer som tycker om att spela padel.

De flesta av oss gör det såklart på motionsnivå men tävlingsdjävulen kan åka fram när vi kör tävlingar här på kontoret. Vi har många vinnarskallar och dåliga förlorare. Men det är roligt för det mesta.

Vi jobbar också med många kunder som är direkt aktiva inom eller kopplade till idrott på elitnivå och vi lär oss mycket från dessa. Bland annat märker vi att det finns stora likheter mellan att prestera på kontoret och att prestera på planen.

På båda ställena mäts prestationen i resultat och det finns flera faktorer som är viktiga på båda ställena. Bland annat gäller det att vara väl förberedd, att ha tränat på det man ska göra, att äta bra mat så att man är pigg och fräsch samt att sova ordentligt.

Den sistnämnda är det många som rycker på axlarna åt och tänker att det kanske inte är så viktigt att sova ordentligt, att man kan bita ihop och dricka mer kaffe istället. Men tack vare vårt arbete med elitidrottare vet vi hur viktig sömnen är för att kroppen och huvudet ska kunna prestera på topp.

Att välja rätt säng är då viktigt. Om du vill ta efter elitidrottarna, som många av oss har gjort, är det bästa alternativet att köpa en ställbar säng och njuta av många goda nätters sömn i den.

När du sover ordentligt på natten – minst 7,5 timmar brukar vara ett bra riktmärke – så är huvudet klarare dagen därpå och din återhämtning förbättras något oerhört. Det kan vara skillnaden på att orka pusha sig själv hela vägen över mållinjen eller falla på målsnöret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *