Kategorier
Nyheter

Bota sömnproblemen och prestera bättre

Tjena tjena mittbena!

Det var ett tag sedan sist men nu är det äntligen dags för det som ni alla har väntat på, nämligen ett nytt inlägg på bloggen. Sist pratade vi om hur viktigt det är att ha en bra säng för att få ut max av sömnen och därmed vara utvilad och kunna prestera bättre dagen därpå, oavsett om det är på jobbet eller på idrottsplanen.

Vi ska hålla oss kvar vid ämnet sömn. Visst finns det flera saker som kan göras för att man ska sova bättre om natten. Några exempel på sådana saker är att ha helt och hållet mörkt i rummet, låta bli att titta på telefonen strax innan läggdags, ta en varm dusch strax innan läggdags. Fler sådana tips är enkelt att googla fram.

Men för de flesta atleter är detta redan självklarheter och det finns flera anledningar till att sömnproblem kan uppstå ändå. Nervositet inför viktiga matcher och tävlingar samt att vara under press kan vara två sådana anledningar.

Ett bra tips då är att beställa någon olja, till exempel CBD-olja, och ta som ett supplement som bland annat botar sömnproblem. Bra sådana produkter köper undertecknad själv in från modernatur.se och det har verkligen hjälpt, särskilt under perioder då det har varit mycket stress och press samtidigt.

Det finns många olika varianter att välja mellan så ett bra tips är att surfa in där och kolla runt och läsa in dig på vilka olika CBD-oljor som finns och vilken som passar dig bäst utifrån dina behov och förutsättningar.

Som vi har sagt tidigare så är sömnen oerhört viktig. Eftersom vi tillbringar en tredjedel av vår tid i sängen sovandes (förutom de som lider av insomnia, förstås) så är det helt klart ett område där det lönar sig att investera en slant eller två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *