Kategorier
Nyheter

Nu har vi lärt oss om pålning!

Idag har vi på Skygoal fått lära oss massor om pålning efter att vi varit på studiebesök hos ett företag som ägnar sig åt Pålning Eskilstuna på daglig basis.

Vid pålning, det vill säga att sätta in pålar i marken för att stödja en byggnad eller liknande, finns det olika redskap, verktyg och maskiner som kan användas.

Ett vanligt verktyg som används vid pålning är en pålhammare, som är en slags hammare med en lång skaft och en vikt på ena änden. Pålhammaren används för att slå in pålarna i marken.

När man använder pålhammaren, håller man handtaget med båda händerna och svingar stången så att vikten slår mot pålen. På så sätt kan man slå in pålen i marken.

Pålhammaren finns i olika storlekar och vikter, beroende på vilken typ av pålar man ska sätta in och i vilken marktyp man arbetar. Det är viktigt att välja en pålhammare som passar för den aktuella uppgiften, så att man får den kraft som krävs för att slå in pålen ordentligt. Detta är mycket viktigt att göra noggrant när man sysslar med just pålning.

En annan typ av maskin som ofta används vid pålning är en pålkrans, som är en hydrauliskt driven maskin med en arm som håller pålarna och kan slå dem i marken med stor kraft.

Vid större pålningar kan det också vara lämpligt att använda en påltving, som är en större maskin med en hydraulisk cylinder som används för att pressa ner pålarna i marken.

Det finns även olika typer av verktyg för att markera ut pålplatserna och för att mäta avstånd och djup, såsom en vattenpass, en linjal och en måttband.

Det är viktigt att ha rätt verktyg och maskiner för att säkerställa att pålningen blir korrekt och stabil. Det är också viktigt att använda skyddsutrustning såsom hjälm, skyddsglasögon och hörselskydd när man arbetar med pålning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *